Vadakuproteiini isolaat (Whey isolate) on valgupulbrite ülim vorm. See sisaldab üle 90% valkusid ning väga vähe rasvasid ning laktoosi. Kõigist teadaolevatest valkudest kõrgeima bioloogilise väärtusega vadakuvalgu isolaat sisaldab rohkesti asendamatuid ja asendatavaid aminohappeid.

Vadakuproteiini isolaadi tootmisel eraldatakse valgud rasvadest, kolesteroolist ja laktoosist delikaatse protsessi käigus molekuli suuruse ja kaalu alusel.

Vadakuvalgu isolaat sisaldab 100 g kohta üle 90 g valkusid kuivaine baasil, on madala rasva- ja laktoosisisaldusega, kuid kõrge kaltsiumisisaldusega. Vadakuvalgu isolaadi valmistamismeetod aitab säilitada vadakuvalgu bioloogilist aktiivsust, tagamaks seeläbi immunsüsteemi tugevdavate komponentide puutumatuse.